keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Viisi viikkoa enää!

Uskomatonta, mutta viisi viikkoa todella olemme vielä täällä Suomessa ja 8. elokuuta vie ensin iltalaiva meidät Ruotsiin, ja sieltä seuraavana päivänä lennämme Turkin kautta Dar Es Salaamiin..! Ihan uskomattomalta tuntuu, että lähes päivälleen vuosi sitten lähetystyöntekijä Kirsi kyseli, että koska tultaisiin käymään Afrikassa ja omaksi yllätyksekseni päätimme siinä Elämän Sanan kahvilassa, että hiihtolomalla tullaan. Eikä meillä ollut hajuakaan mihin se päätös vielä johtaisi. Ehkä hyvä niin, joskus voi olla hyvä, että emme tiedä ihan kaikkea kerralla. :D Jos joku vuosi sitten olisi sanonut minulle, että vuoden päästä ollaan käyty Keniassa ja valmistaudutaan muuttamaan Tansaniaan lähes vuodeksi, niin en olisi varmasti uskonut. Mutta niin se Jumala vaan järjestää asioita!

Isoimmat tavarat veimme jo konttiin (tai varastolle mistä ne tänään pakattiin konttiin), missä lähetetään sairaalatarvikkeita Oasis klinikalle, Mombasaan. Kyllähän siinä tuli tämä taas astetta todellisemmaksi, kun käärittiin banaanilaatikoita, uima-allasta, trampoliinia ja patjoja pakkausmuovilla yhteen. Ihan näinä päivinä lähtee kontti matkaan ja saapuu vasta elokuun lopulla perille Mombasaan, ja meidän tavarat sieltä pikkuhiljaa Tansanian puolelle.

Siinä ne nyt on, perillä nähdään!

Ennen juhannusta kävimme myös koululla hakemassa Robinin ja Denisen ensi vuoden koulukirjat. Vähän alkoi äitiä hirvittämään, kun näin sen kasan, että kaikki se tieto pitäisi olla keväällä lasten hallussa.. Onneksi meille on tulossa ihana au pair, joka voi auttaa lasten koulutehtävissä ja olla tarvittaessa pienempien kanssa, kun isommat opiskelevat. Ja on se vaan helppoa nykyaikana, kun voidaan netin kautta pysyä luokan kanssa samassa tahdissa ja saada apua aina tarvittaessa. Lapset pitävät päiväkirjaa myös sähköisesti niin, että opettaja voi välillä näyttää luokalle kuulumisia.

Tässä nämä kasat. Melkein kaikki jo päällystettyinä. ;)

Lentoliput, meno-paluu on tosiaan ostettu, ja ensimmäinen osa vuokrarahoja, eli 5kk vuokra myös on valmiina. Auto pitäisi paikan päällä ostaa, ja jotain muuta(kin) pientä, mutta eiköhän ne järjesty. Tärkeintä olisi saada vielä meidän taloon vuokralaiset. Meillä on ollut "varmojakin" ehdokkaita, mutta toteutus on kariutunut milloin mihinkin. Ei meillä oikeastaan tästäkään ole huolta, kaikki järjestyy parhain päin, mutta mielellään saa tätä asiaa muistaa rukouksissa. Aiemmin oli puhetta rahallisesta tukemisesta, mutta koska en oikein ole saanut selvää mikä on rahanker(j)uuta ja mihin tarvitaan lupa, niin jos joku kokee, että haluaisi sillä tai jollain muulla tavalla auttaa, niin laita vaikka sähköpostia, niin jutellaan enemmän: annmarie.abrams@gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti