torstai 24. elokuuta 2017

Kotikoulua ja vihreitä banaaneja


Aloitimme lasten koulun viime viikon keskiviikkona. Olin itse heti alkuun kolme päivää mahataudissa ja petipotilaana, joten Simon sai toimia opettajana. Koska meidän ei tarvitse käydä läpi kaikkia oppiaineita, kuten kuvaamataitoa, liikuntaa jne, niin voimme pitää koulupäivät lyhyinä ja ytimekkäinä. Aloitamme 9.00, pidämme kolme oppituntia 15 minuutin välitunneilla ja lopetamme koulun joka päivä 11.45, ennen lounasta. Itse asiassa vähempikin kuin 3h päivässä riittäisi, mutta ajattelimme, että jos satumme etenemään vähän nopeammin, niin pidämme sen sijaan pidemmän joululoman. Koulun alku on sujunut omasta mielestäni odotettua paremmin, ja lapset ovat ottaneet meidät ihan hyvin vastaan myös opettajina. Tältä näyttää meidän luokkahuone:Me saimme Suomesta, lasten koulusta mukaan kaikki tarvittavat koulukirjat. Lisäksi voimme internetin välityksellä seurata Denisen luokan blogia ja pysyä (halutessamme) samassa tahdissa. Opettajilta voimme kysyä neuvoa tarvittaessa. Lapset kirjoittavat myös omaa matkapäiväkirjaa Googlen Drivessa, mistä opettaja voi myös kurkata kuulumisia ja näyttää välillä luokallekin kuvia. Ongelma nyt alkuun on se, että meillä ei ole internettiä.. Sim-korttini ei toimi edes neljännen Vodacom-liikkeessä visiitin jälkeen. Huoh.

Tänään tulivat Mike sekä Neema (raamattukoulussa töissä, mm. kokkina) sekä yksi tuleva raamattukoululainen meille vihannesten kanssa. Tarkoitus oli, että torimyyjä tulisi tänne meille joka maanantai tilaamiemme vihannesten ja hedelmien kanssa, mutta nyt ilmeisesti nämä olivat itse käyneet ostamassa nämä.8€ maksoi kaikki nämä. Olimme tilanneet banaaneja, mutta meidän olisi pitänyt olla tarkempia ja sanoa, että haluamme makeita banaaneja. Nämä vihreät banaanit nimittäin ovat ruuanlaittoa varten, ne keitetään eikä syödä raakana. Siinä meille taas uutta opittavaa! :D

Tällaisia tuotoksia niistä tuli. Öljyssä paistettuina ja suolattuina ne maistuvat melkein kuin ranskalaiset. Harmillista kyllä, näistä mahdollisesti tuli Robinille ihan mahdoton allerginen reaktio. Koko kroppa oli täynnä punavalkolaikullista ihottumaa! Tarkkaillaan tilannetta, mutta kolme kertaa se on nyt tullut ja aina näiden banaanien syömisen jälkeen.


1 kommentti: