keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Retki Bongoyolle - päivä paratiisisaarella

Meillä on tällä hetkellä ilo pitää vierainamme Hartikaisia, meidän pastoriparia ja heidän Anna-tyttöään. Sami ja Tiina ovat molemmat opettaneet (kohta) omat aineensa raamattukoulussa ja Anna on ollut isoksi avuksi lasten kanssa. Vastapainoksi halusimme viedä heidät uimaan kirkkaaseen veteen ja nauttimaan kauniista luonnosta. Starttasimme aamulla kotoa autolla, johon olimme vihdoin, pitkän tauon jälkeen saaneet toimivan ilmastoinnin. Vene Bongoyo-saarelle lähti 9.30 Slipwaylta. Siinä vaiheessa oli jo aika kuuma, eikä puolen tunnin matka merelläkään tuonut sen suurempaa vilvoitusta.

Perillä saaressa meitä vastassa oli turkoosi, kristallinkirkas vesi, valkoinen hiekka, simpukankuoret sekä muutenkin aivan upeat maisemat. Vesi oli myös ihanan viileää verrattuna Darin rantojen veteen, joten sinne pulahtaminen virkisti ihan oikeasti. Vietimme saarella noin seitsemän tuntia uiden, snorklaten, tutkien erilaisia mereneläviä, kuten meduusoja, rapuja ja merimakkaroita, sekä söimme siellä myös tosi hyvän lounaan. Saari on asumaton, mutta siellä on ravintola, mistä saa kalaa, kanaa ja ranskalaisia. Saaren keskiosa on metsää, jossa kulkee merkityt polut. Muita vierailijoita, hekin kaikki valkoisia oli 10-20, ja suurin osa lähti jo aiemmalla veneellä, joten saimme olla aikalailla omassa rauhassa.

Ihan loppuvaiheessa, kun veneen lähtöön oli enää 40 minuuttia, ajattelimme kurkistaa vielä saaren sisäosiin. Siellä olikin aikamoinen viidakko liaaneineen kaikkineen, ja siellä seurasimme kylttejä etsien Shark Lagoonia eli hailaguunia.

Lopulta löysimmekin laguunin, kuivuneen sellaisen. Aika alkoi käydä vähiin ja yritimme suunnistaa rannalle. Ranta löytyikin, mutta se sijaitsi sen verran väärällä puolella saarta, että melkein alkoi hirvittämään. Siihen tulla tupsahtikin mies, joka näytti meille ystävällisesti oikean reitin, ja ehdimme juuri ja juuri vielä ennen veneen lähtöä hyppäämään veteen ja huuhtomaan viidakon hiet valtameren virkistävään veteen. Hiukan liikaa olimme (osa meistä) saaneet väriä, mutta olimme kaikki hyvin tyytyväisiä retkeen. Kotimatkalla ostimme vielä grillatut maissit, joita nakersimme evääksi.3 kommenttia: