perjantai 6. huhtikuuta 2018

Raamattukoulu tuli taloon

Raamattukoulun vuokrasopimus päättyi kuun vaihteessa ja elokuussa aloitetaan uusi lukuvuosi Mbezi Beachilla, lähempänä kaupunkia ja kaikkea sekä parempien kulkuyhteyksien päässä. Siihen asti toimii raamattukoulu tässä meidän alakerrassa. Meidän naapurit muuttivat aiemmin tänä vuonna pois, joten täällä on runsaasti tilaa luokkahuoneelle, toimistolle, miesten ja naisten majoitukselle sekä kokonainen pieni asunto Kirsille ja Pialle, kun he ovat täällä.

Sami ja Simon yksi raamattukoululainen apunaan rakensivat alapihaan katoksen, minkä alla koululaiset syövät. He tekivät myös muuten paljon töitä muuton eteen ja myös maalasivat seinät vanhalla koululla.Simonilla on siis vieläkin lyhyempi työmatka ja me saamme aamuisin olla mukavasti täällä yläkerrassa myös rukouksen ja ylistyksen hengessä, koska kaikki kuuluu aika hyvin tänne (kuten myös varmasti toisin päin esimerkiksi yhden kiukkupussin uhmakohtaukset.. 😉)

Ylistys ja rukous kuuluu myös naapureille, ja olemme saaneet todistaa ja kahta ihmeellistä tapausta, miten Jumala on koskettanut meidän naapureita raamattukoulun kautta.

Ensimmäinen oli naapurissa asuva yksinäinen nainen, joka kuuli ehkä ensimmäisenä iltana ylistyksen ja koki, että ilo tuli hänen sydämeensä. Hän yritti kurkistaa muurin aukoista ja haki sitten ämpärin, jotta ylettyi paremmin katsomaan. Lopulta hän tuli koputtamaan portille ja halusi tulla mukaan. Nainen sanoi haluavansa tulla mukaan ylistämään aina kun mahdollista!

Toinen tapaus oli viime viikolla, vierailijoiden päivänä, kun Sami opetti raamattukoulussa. Yhtäkkiä sisään astui naapurin yksinhuoltajaäiti ja alkoi puhumaan ja häiritsemään luokassa. Sami ja muut myös ymmärsivät, että kyseessä on paha henki, riivaaja tai demoni (miten sitä halutaankin kutsua), joka sai naisen käyttäytymään kummallisesti. He alkoivat rukoilla naisen puolesta ja lopulta hän rauhoittui ja istui kuuntelemassa opetuksen loppuun. Kaikki ei kuitenkaan ollut hyvin, ja myöhemmin kävi ilmi, että nainen ei ollut vielä täysin vapaa. Hän oli muun muassa ottanut mukaan raamattukoulun ilmoittautumiskaavakkeen ja palautti sen myöhemmin illalla meidän portille. Se, mitä oli täytetty ei liittynyt millään tavalla kaavakkeen kysymyksiin ja loput oli sotattu kynällä. Mainittakoon tässä vaiheessa, että nainen oli ollut ihan normaali ennen näitä päiviä. Vähän aiemmin oli joku varastanut häneltä rahaa, ja hän oli katkeroitunut tästä ja kantoi kaunaa tätä varasta kohtaan. Sen jälkeen ilmeni tämä kummallinen käyttäytyminen, ja tällä viikolla kuulimme, että hänet oli viety mielisairaalaan. Toissailtana hän pääsi takaisin kotiin, raamattukoululaiset kävivät hänen luonaan ja eilen hän tuli tänne aamurukoukseen. He olivat alkaneet rukoilla taas naisen puolesta. Simon, joka seurasi tilannetta kauempaa koki yhtäkkiä tosi vahvasti Jumalan läsnäolon, niin ettei hän pystynyt edes rukoilemaan vaan alkoi itkemään (ja se on hyvin harvinaista ja tapahtuu oikeastaan vain Jumalan läsnäolossa). Samalla hetkellä nainen silminnähden vapautui ja todisti, että tunsi miten katkeruuden henki lähti hänestä ja että painava olo lähti ja olo oli yhtäkkiä kevyt. Tämän jälkeen nainen on ollut ihan normaali ja osallistunut raamattukoulun rukoushetkiin aamulla ja illalla.

Etukäteen mietimme vähän, että mitähän naapurit ajattelevat juurikin näistä rukous- ja ylistyshetkistä, koska ne kyllä kuuluvat vähän pidemmällekin. Ihana huomata minkälainen vaikutus niillä on, vaikka emme varsinaisesti edes ole yrittäneet tavoittaa naapureita.

Sami opettaa raamattukoulussa meidän alakerrassa,

Sillä aikaa me muut kävimme Suomi-koulussa
sekä ihailemassa maisemia Coco Beachilla.

Mä, mun tytöt ja pala Daria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti