lauantai 5. toukokuuta 2018

Suomalainen vappu Tansaniassa

Meiltä on jäänyt väliin lussepullat, laskiaispullat, Runebergin tortut ja monet muut leipomiset ja kausijutut. Simaa en uskaltanut alkaa edes yrittämään, mutta munkit lupasin lapsille leipoa. Onneksi ei ollut kamalan kuuma päivä. Ruskea sokeri ja kaasuhella toivat omat haasteensa, mutta ensimmäisten kärventyneiden ja sisältä raakojen munkkien jälkeen syntyi ihan onnistuneita yksilöitä. Sokeri oli sen verran karkeaa ja ehkä kosteuskin vaikutti asiaan, että se ei millään meinannut tarttua munkkien pintaan.
Ilmapallot jäivät kauppaan eikä serpentiinejä löytynyt, joten askarreltiin serpentiinit itse lahjapaperista ja puhallettiin kätköistä löytyneitä vesi-ilmapalloja. Niistä tulikin soma yhdistelmä, ja etenkin serpentiineistä hienompia kuin kaupan versioista. Illalla tarjottiin "suomalaisia mandaazeja" myös raamattukoululaisille jälkkäriksi. Suurin osa taisi tykätä, joku kopisteli sokerit pois pinnasta, koska ei ollut siihen tottunut. 

Seuraavana päivänä oli minun syntymäpäiväni, joten saimme juhlia ja herkutella vielä toisenkin päivän. Lapset ja Simon olivat tehneet ihanat kortit ja tulivat niiden ja laulun kanssa herättämään aamulla. Olkoonkin, että olin ollut kaksi tuntia hereillä ja Belinda ja Filippa ehtivät muutamaan otteeseen käydä juttelemassa minulle. Sen jälkeen saimme nauttia upeasti katetun aamupalan ja myöhemmin vielä ihanan jäätelöannoksen. Koulun jälkeen lähdimme kaupunkiin syömään ihanaa pizzaa, minkä jälkeen minut yllätettiin ihanalla jalkahieronnalla, jota olin aiemmin toivonut, mutta onnellisesti unohtanut. Sillä aikaa olivat muut käyneet vielä ostamassa pienet lahjat, jotka sain avata kotona. Oli oikein ihana päivä ja olo hemmoteltu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti