torstai 12. lokakuuta 2017

Terveiset Suomi-koulureissulta!

Terveisiä Darin iltaruuhkasta! Ollaan kotimatkalla Suomi-koulusta ja kauppareissulta (sekä autokorjaamoreissulta, koska auto ei yhtäkkiä kaupan pihassa käynnistynytkään ja Robin ja Denise missasivat oman ryhmänsä), ja ollaan edetty puolessa tunnissa ehkä kilometrin verran. Tällä kertaa otin läppärin mukaan, jotta saan ajan käytettyä hyödyksi.

Joka torstai meidän arkeen kuuluu, että lähdemme lounaan jälkeen ajelemaan Msasanille Suomi-kouluun. Minulle tarjottiin siellä heti alkuun opettajan työtä pienempien, eli alle esikouluikäisten ryhmässä ja myöhemmin luultavasti myös isojen ryhmässä. Viimeiset kaksi kertaa olen myös tuurannut isojen opettajaa. Matkaa Msasanille on n. 30 km, ja aikaa siihen menee yleensä tunnin verran, illalla enemmän. Suomi-koulu toimii Nordic Schoolin tiloissa, tosiaan joka torstai, pienten ryhmä 14.45-16.15 ja isojen ryhmä 16.15-17.45. Sen tarkoituksena on tukea täällä asuvien suomalaisten lasten suomen kieltä ja kulttuuria. Nordic Schoolilla on mahtavat tilat, ihana piha leikkipaikkoineen sekä kirjasto, mistä voi lainata mm. suomen ja ruotsinkielisiä kirjoja. Takapihalla on myös uima-allas, jonka käyttöä varten on mahdollista ostaa kuukausikortti. Emme ole vielä hankkineet kuukausikorttia, mutta yksillä synttäreillä olimme altaalla.Mun pienet (yksi puuttuu kuvasta)

Upein kiipeilypuu ikinä!

Lapset ovat tosi ihania ja innokkaita, ja meidän lapset, varsinkin isommat ovat kivasti päässeet ryhmään sisälle. Pienten ryhmässä on seitsemän lasta, joista meidän tytöt ovat ainoita joille suomi on vahvempi kieli, muut puhuvat paremmin englantia. Isojen ryhmässä on kahdeksan lasta, Robinin ja Denisen lisäksi siellä on kaksi muuta suomalaista lasta. Toisilla on toinen vanhemmista tansanialainen, mutta kaikki osaavat kommunikoida suomeksi. Aika monien vanhemmista toinen on töissä suurlähetystössä.

Polkuautot ja potkupyörät ovat kovin suosittuja.


Syksyisten puiden askartelua.
Pienten tunnit kuluvat hyvin pitkälti laulaen, leikkien ja askarrellen. Välissä on hyvin tärkeä evästauko ja lopuksi yritämme aina ehtiä ulkoilemaan Nordicin ihanalle pihalle, ajelemaan polkuautoilla, hyppimään patjoille ja kiipeilemään maailman hienoimpaan kiipeilypuuhun. Isoja opettaa normaalisti suurlähettilään vaimo, ja heillä on enemmän suomen kielen harjoittelemista, kirjoittamista ja puhumista.


Adjektiivien metsästystä isojen kanssa tänään.Pienten siilit menossa lehtikasoihinsa nukkumaan (horrokseen)Lapset odottavat aina torstaita, se on heille viikon kohokohta. Itse tykkään myös, että saan tehdä "oman alan" töitä, vaikka omat lapset ovatkin mukana. Simonia vähän väsyttää pitkät matkat, mutta vielä ainakin olemme toteuttaneet reissut koko porukalla, kauppareissut saa myös samalla kätevästi hoidettua.

Ostoksilla
Tämmöisiäkin voi löytää! Maksaa vain maltaita. :D


3 kommenttia:

 1. Moikka:) Kiva kuulla Suomi -koulun arjesta! Ihania siilitöitä olitte askarrelleet:) Arjesta on muutenkin kiva kuulla ja lukea. Taivaan Isä siunatkoon myös Suomi-kouluarkea ja työtäsi siellä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!! ❤️ Olen niin kiitollinen, että sinun kauttasi sain tämän homman ja ihan mahtavaa olla tavallaan jatkamassa myös sun työtä Suomi-koulussa!

   Poista
 2. Aamen❤ Herra ON Hyvä!❤

  VastaaPoista